كتاب در باب اعتماد به نفس اثر آلن دوباتن
آيا شما هم جزو افرادي هستيد كه اعتماد به نفس كافي نداريد؟ شايد هم والدين كودكي هستيد كه احساس ميكنيد به مرور زمان فرزندتان اعتماد به نفسش را از دست داده است. اگر با اين دلايل يا دلايل مشابه مايليد بيشتر درباره اعتماد به نفس بدانيد و بهترين روشهاي كاربردي پرورش و افزايش اعتماد به نفس را در كمترين زمان بشناسيد، به صفحه درستي هدايت شدهايد. آلن دو باتن در كتاب در باب اعتماد به نفس كمكمان ميكند تا اعتماد به نفس خود يا فرزندانمان را تقويت كنيم. معرفي كتاب امروز را تا پايان با ما همراه باشيد و اگر شما هم دراينباره تجربهاي داريد، لطفا در بخش «ارسال ديدگاه» آن را با ما و مخاطبانمان به اشتراك بگذاريد.
شناسنامه كتاب در باب اعتماد به نفس
عنوان: در باب اعتماد به نفس
نويسنده: آلن دو باتن
مترجم: محمد كريمي (پيشنهاد كاربران)
تعداد صفحات: ۸۴ صفحه
ناشر: كتابسراي نيك (پيشنهاد كاربران)
درباره نويسنده كتاب در باب اعتماد به نفس
آلن دو باتن (فرانسوي: Alain de Botton) نويسنده، فيلسوف و مجري تلويزيون در بريتانياست. او متولد ۱۹۶۹ در سوئيس است. آلن دانشجوي دوره دكتري فلسفه در دانشگاه هاروارد بود، اما بهدليل تمركز بر نوشتن كتاب «فلسفه به زبان ساده»، تحصيلات را رها كرد و مدركش را دريافت نكرد.
آلن دو باتن از افرادي است كه فلسفه را به شكل كاربردي به زندگي روزمره افزوده است. مخاطب كتابهاي آلن دو باتن با كتابهاي فلسفي ساده و كاربردي در زندگي روزمره آشنا ميشوند و علت موفقيت اين نويسنده در همين نكته ظريف است. او از اعضاي هيئت موسس مركز آموزشي نويني به نام «مدرسه زندگي» است.
از ساير آثار آلن ميتوان كتابهاي زير را نام برد:
دين براي خداناباوران؛
جستارهايي در باب عشق؛
اضطراب موقعيت؛
تسلي بخشي هاي فلسفه؛
هنر سير و سفر؛
هنر چگونه ميتواند زندگي شما را دگرگون كند؛
سير عشق؛
آرامش؛
مصيبتهاي شاغل بودن.
درباره كتاب در باب اعتماد به نفس
كتاب در باب اعتماد به نفس ، همان طور كه از نامش پيداست، درباره اعتماد به نفس نوشته شده است؛ اينكه يك فرد چطور اعتماد به نفس خودش را تقويت كند و از آن مهمتر، اصلا چرا چنين كاري بكند. آلن دو باتن در اين كتاب كمحجم و روان، بهخوبي مسئله اعتماد به نفس را واكاوي كرده است. شما ميتوانيد با خواندن اين كتاب ديدگاه اصوليتري به دست بياوريد و همچنين بياموزيد اعتماد به نفس را به يك بخش جداناشدني از شخصيتتان تبديل كنيد.
اعتماد به نفس در كودكي
يكي از ويژگيهاي خوب كتاب در باب اعتماد به نفس بررسي مسئله از كودكي است. طرز فكر يك كودك، چرايي شكلگيري شخصيت يك كودك با اعتماد به نفس يا چگونگي تربيت يك كودك بي اعتماد به نفس در اين كتاب بهخوبي توضيح داده شده است. در قسمتي از كتاب، دنيا از ديد كودكان چنين تصوير شده است:
«كودكان بههيچوجه نميتوانند درك كنند كه در ذهن بزرگسالان صاحب قدرت و مرجعيت چه ميگذرد. اگر كودكِ مدرسهاي معلم خود را صبح شنبه در فروشگاه يا در حال ورزش در پارك ببيند، بسيار تعجب ميكند. در ذهن آنها، اين شخص بزرگ فقط همان «معلم» است. (كودك فكر ميكند) كل زندگي حول كلاس درس و ميز بزرگي ميگذرد كه معلم پشتش مينشيند. از نظر كودك هيچ پيشزمينهاي وجود ندارد، گويي معلمها هيچوقت كودك نبودهاند، دچار هيچ مشكلي نبودهاند، هيچ آرزوي دستنيافتني نداشتهاند يا شببيداري نكشيدهاند.»
بنابراين كودك ميتواند بدون ترس و هراس خود واقعياش را نشان دهد و نگران ابعاد مختلفي نباشد كه هرگز ممكن نبست رخ بدهند يا در صورت رخداد بر مسئلۀ موردنظر مؤثر نيستند. اين كودك اعتماد به نفس بالايي خواهد داشت. پس چرا كمكم افراد در نوجواني و بزرگسالي به فردي تبديل ميشوند كه بيشتر ميترسند و انزوا را ترجيح ميدهند؟ اعتماد به نفس شان را از دست ميدهند و جسارتي را كه در كودكي داشتهاند فراموش ميكنند؟ اين همان سؤالي است كه آلن دو باتن بهخوبي به آن پاسخ داده است.
تمركز بر زندگي خود
كتاب در باب اعتماد به نفس ريشه وجود «اعتماد به نفس» را به درون انسان برميگرداند و با تقويت ديدگاه قضاوتنكردن و تمركز بر زندگي و هدف گذاري شخصي، مخاطب را تشويق ميكند تا ابتدا ذهنش را از افكار و اطلاعات نامناسب و غيرضروري خالي نگه دارد؛ بنابراين ذهن فرصت بهتري دارد تا اعتماد به موجوديت خويشتن را بازيابي كند. آلن معتقد است قضاوت ديگران باعث ميشود احساس كنيم آنها در ايدئالترين شرايط هستند و براي همين موفق شدهاند؛ پس رفتهرفته اعتماد به نفس اين فرد كاهش مييابد و بهعبارتي خود را دستكم ميگيرد. در اين راستا جملهاي از كتاب را ميخوانيم:
حتي تصورش را هم نميتوانيم بكنيم كه در پشت ظاهر زيباي افراد موفق، چه ضعفهاي عميقي وجود دارد.
اين كتاب با زباني ساده و در حجم كم ريشههاي ضعف اعتماد به نفس را شناسايي ميكند و بهخوبي به مخاطب ياد ميدهد كه چگونه يك شخصيت با اعتماد به نفس از خودش بسازد.
ساختار كتاب در باب اعتماد به نفس
كتاب «در باب اعتماد به نفس» در ۱۰ بخش نوشته شده است. آلن دو باتن درباره چيستي اعتماد به نفس، اثرات آن و چگونگي اضافهكردن آن به يكي از ويژگيهاي شخصيتيمان صحبت كرده است. در ادامه مروري خواهيم داشت بر سرفصلهاي اين كتاب:
بخش اول: مقدمه؛
بخش دوم: حماقت و اعتماد به نفس؛
بخش سوم: سندرم شارلاتان بودن؛
بخش چهارم: به سيستم اعتماد كنيد؛
بخش پنجم: تاريخ يعني همين لحظه كنوني؛
بخش ششم: تجربه؛
بخش هفتم: مرگ؛
بخش هشتم: دشمنان؛
بخش نهم: خودتخريبي؛
بخش دهم: اطمينان به اعتماد به نفس.
آيا اين كتاب براي شماست؟
خواندن كتاب در باب اعتماد به نفس را به شما پيشنهاد ميكنيم اگر:
احساس ميكنيد اعتماد به نفس كمي داريد و اين مسئله برايتان مشكلساز شده است؛
پدر يا مادري هستيد كه مايليد فرزندتان با اعتماد به نفس كافي تربيت شود؛
معلم يا استادي هستيد كه سالانه با دانشآموزان و دانشجويان مختلفي ارتباط داريد كه تعدادي از آنها اعتماد به نفس كافي ندارند؛
دانشجوي رشتههاي علوم اجتماعي يا روانشناسي هستيد و بهدنبال شناخت بهتر از ضعفهاي افراد يك جامعهايد.
بخشهايي از كتاب در باب اعتماد به نفس
نقطه آغاز راهِ رسيدن به اعتماد به نفس بالا اين است كه هر روز صبح قبل از اينكه از منزل بيرون برويم، با اعتقاد تمام به خود بگوييم كه خلوچل هستيم، عقبافتاده، احمق و كودن هستيم. بدين ترتيب ميپذيريم كه قدري كار احمقانه چندان اهميت زيادي ندارد. (ص۳۵)
***
افراد داراي اعتماد به نفس پايين هنگام مواجهه با هركسي پيشفرضشان اين است كه آنها همه انسانهايي عاقل، منطقي، هوشمند، داراي قضاوت صحيح و مسلط بر خودشان هستند. اگر عليرغم اين ويژگيها، افراد خاصي همچنان در اينترنت عليه ما منفيبافي ميكنند يا مايه رنجش ما ميشوند، قطعاً اين حملات صحيح هستند. (صفحه ۴۲)
***
ما خود را از درون ميشناسيم، اما ديگران را فقط از بيرون ميبينيم. (ص۵۵)
برچسب: ،
ادامه مطلب